Paradicsomos piskóta
A paradicsom ezerféle ízzel és formával házasítható, desszertként mégis ritkán találkozunk vele. Az alábbi, rendhagyó piskótával kedveskedhetünk vegetáriánus ismerőseink számára is. Meglepő, mennyi mindenre jó egy kis paradicsomleves!
Elkészítés
-
Melegítsük elő a sütőt 350 fokra. Egy őzgerinc formát vajazzunk ki és tegyük félre.
-
Egy közepes méretű tálba öntsük bele a paradicsomlevest és adjuk hozzá a szódabikarbónát. Ennek hatására a sűrű leves kicsit felfújódik, gyöngyözni kezd. Pihentessük 5 percig, amíg nagyon gyöngyös a teteje.
-
Egy nagy tálban kézi habverővel keverjük habosra a vajat a cukorral.
-
Adjuk hozzá a tojást és a paradicsomlevest. Keverjük alaposan el a cukros vajjal.
-
Adjuk hozzá a lisztet, a mézeskalács fűszert, a sütőport és a sót. Keverjük homogén masszává, de ne keverjük túl a tésztát. Egy kellemesen sűrű állagot kell kapnunk. Végül adjuk hozzá a mazsolát.
-
Öntsük a süteménytésztát az előkészített formába. Oszlassuk el egyenletesen süteményalapunkat, hogy minden rést kitöltsön.
-
Süssük 50 percig, vagy tűpróbáig.
-
Sütőből kivéve pihentessük 10 percig, majd fordítsuk ki a formából.
-
Ha szeretnénk, szórjuk meg porcukorral és tálaljuk gyümölcszselével