Nyári krumplileves
Nagyon elfogult vagyok, ami a krumplilevest illetni, hiszen az egyik kedvenc ételem. Ha azt mondják, krumplileves, rögtön egy kolbászos, nehezebb, laktatóbb leves jut eszünkbe. Ebben a nyári változatban viszont nincs hús, csak rengeteg friss, nyári zöldség. Amit sosem tudok eldönteni, hogy majorannával vagy kakukkfűvel ízesítve finomabb.
Elkészítés
-
A zöldségeket megtisztítjuk. A répát, a gyökeret, a zellert és a krumplit kisebb kockákra vágjuk. A hagymát elegendő kettévágni.
-
Egy fazékban felmelegítjük az olajat, majd rádobjuk a zöldségeket, és 2-3 percig dinszteljük állandó keverés mellett.
-
A lábast lehúzzuk a lángról, a zöldségeket meghintjük a liszttel és a fűszerpaprikával, majd alaposan átforgatjuk. Felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, és visszatesszük főni.
-
Hozzáadjuk a fűszereket és a friss zöldeket is. Közepes lángon addig főzzük a levest, amíg minden zöldség megpuhul, közben ellenőrizzük, hogy elég sós-e. Tejföllel tálaljuk.