Vegyes savanyított zöldségek
Színes, friss és ropogós, igazi nyári csemege! Remek kiegészítő köret főételekhez, grillezett húsokhoz vagy csak magában csipegetni! Kitűnően illik szendvicsekhez, sajttálakhoz vagy a kerti parti hidegtálára.
Hozzávalók
főre:
Elkészítés
-
A sárgarépát meghámozzuk, alaposan megmossuk, megszárítjuk és kisebb darabokra vágjuk.
-
A pagodát rózsáira szedjük, átmossuk, megszárítjuk, majd a répával együtt kitisztított, steril üvegekbe töltjük, minél szorosabban.
-
A vizet, a cukrot, az ecetet és a tartósítót 2 percig forraljuk, majd a zöldségekre öntjük.
-
Még forrón lezárjuk az üvegeket, fejre fordítjuk, és így hagyjuk kihűlni.
-
A zöldségeket legalább egy hétig érleljük fogyasztás előtt.