Pupusas, egy salvadori tésztaétel készítése grillrácson
Az internetnek köszönhetően nagyon kinyílt a világ, olyan ételek jelentek meg a konyháinkban, az asztalainkon, amik korábban nehezen elképzelhetők lettek volna. Most egy El Salvadorból származó, ma már street food ételként is megtalálható finomságot hozok, ami egy-egy baráti beszélgetés mellé kiválóan illik, mint vendégváró fogás.
Elkészítés
-
A lisztet és a tészta többi összetevőjét a keverőtálba töltöm, majd a dagasztó gépre bízom a keverést. Amint összeállt, hagyom egy kicsit pihenni, addig pedig összeállítom a tölteléket.
-
A bacont felcsíkozom, majd egy serpenyőben aranybarnára sütöm őket. A fokhagymákat apróra szeletelem, a sonkát, a paprikát, a snidlinget szintén. A sajtot lereszelem – majd az összes összetevőt egy nagyobb tálba pakolom, és egy villával vagy kézzel a tál tartalmát összedolgozom.
-
Belisztezett deszkán kinyújtom a tésztát, majd egy tejfölös dobozzal kivágom a kb 10 cm átmérőjű lapocskákat, amiket rögtön meg is töltök a sajtos, tejfölös keverékkel. Egy-egy tészta korongra egy-egy evőkanálnyi töltelék jut, majd az összecsukott batyukat villával le is nyomkodom.
-
Az elkészített, formás kis batyukat az előkészített grillrácson készre sütöm, úgy hogy egyszer át is forgatom a tésztákat, hogy mindkét oldaluk szép aranybarna legyen.