Pikáns csirkeraguleves
Egy jó csontleves készülhet csirkéből vagy tyúkból is. Külön ízletessé tehetjük, ha behabarva-savanyítva egy pikáns ragulevest kreálunk.
Elkészítés
-
A csirkemelleket tisztítsuk meg és filézzük ki úgy, hogy vastagon maradjon hús a csontokon.
-
A húst felhasználhatjuk egyéb fogásokhoz, de ha bőséges hússal szeretnénk enni a levest, bele is tehetjük.
-
A répát, karalábét, burgonyát és zellert tisztítsuk meg és kockázzuk fel. A hagymát vágjuk apróra és kevés zsiradékon pároljuk meg.
-
Dobjuk rá a csontot, és öntsük fel a húslevessel. Fűszerezzük sóval, borssal, tárkonnyal. Reszeljük le a fél citrom héját, és tegyük a levesbe. Rakjuk bele a felkockázott zöldségeket. Forraljuk fel, majd kis lángon puhára főzzük.
-
Kiszedjük a csirkemellcsontot a levesből, és lefejtjük róla a húst. Ha plusz húst is főztünk bele, azt is tépdessük kis darabokra.
-
A levest kézi mixerrel leturmixoljuk, majd tegyük bele vissza a húsdarabokat. Újra forraljuk fel. A tejfölben keverjük el csomómentesen a lisztet és habarjuk be vele a levest.
-
Ízlés szerint savanyítsuk citrommal és tárkonyecettel.