Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Pikáns csirkeraguleves

45-60 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

Egy jó csontleves készülhet csirkéből vagy tyúkból is. Külön ízletessé tehetjük, ha behabarva-savanyítva egy pikáns ragulevest kreálunk.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A csirkemelleket tisztítsuk meg és filézzük ki úgy, hogy vastagon maradjon hús a csontokon.

  2. A húst felhasználhatjuk egyéb fogásokhoz, de ha bőséges hússal szeretnénk enni a levest, bele is tehetjük.

  3. A répát, karalábét, burgonyát és zellert tisztítsuk meg és kockázzuk fel. A hagymát vágjuk apróra és kevés zsiradékon pároljuk meg.

  4. Dobjuk rá a csontot, és öntsük fel a húslevessel. Fűszerezzük sóval, borssal, tárkonnyal. Reszeljük le a fél citrom héját, és tegyük a levesbe. Rakjuk bele a felkockázott zöldségeket. Forraljuk fel, majd kis lángon puhára főzzük.

  5. Kiszedjük a csirkemellcsontot a levesből, és lefejtjük róla a húst. Ha plusz húst is főztünk bele, azt is tépdessük kis darabokra.

  6. A levest kézi mixerrel leturmixoljuk, majd tegyük bele vissza a húsdarabokat. Újra forraljuk fel. A tejfölben keverjük el csomómentesen a lisztet és habarjuk be vele a levest.

  7. Ízlés szerint savanyítsuk citrommal és tárkonyecettel.