Pikáns csirkecomb csomag
Egy nem túl bonyolult, mégis varázslatos fogás, amely gyorsan elkészíthető. Egy nyáresti vacsorának a teraszon, csupán friss kenyérrel vagy egy könnyű salátával tökéletes.
Elkészítés
-
A csirke felsőcombokról húzzuk le a bőrét, majd filézzük ki úgy, hogy a hús kiterítve egy darabban maradjon.
-
A csirkemájat tisztítsuk meg, a medvehagymát mossuk meg, a szárát vágjuk le, A levél maradjon egyben, de a szárat vágjuk centis darabokra.
-
Ha zöldhagymánk van, tisztítsuk meg, és a zöldjét vágjuk olyan hosszú csíkokra, amilyen széles a húsdarab, és egy-két szálnak a fehér részét karikázzuk fel.
-
A bőrt vágjuk kockákra, dobjuk egy kis edénybe, és kis lángon süssük ki belőle az összes zsírt, hogy ropogós tepertőt kapjunk. Szűrjük le, a tepertőt tegyük félre, és a zsírt öntsük egy tepsibe.
-
A húst szórjuk meg alaposan a fűszersóval, masszírozzuk bele alaposan. Fektessünk rá egy csirkemájat, majd az egészet tekerjük körbe egy medvehagyma-levéllel, vagy fektessünk rá néhány zöldhagyma levéldarabot. Két szelet baconnel tekerjük át, majd tegyük bele a tepsibe.
-
A húscsomagok közé szórjuk le az felaprított hagymát. Ha esetleg kevés a zsiradék, egészítsük ki.
-
Fedjük le, és légkeveréses sütőben, 180 fokon süssük 45 percig, majd vegyük le a tetőt, és süssük a szalonnát pirosra.
-
Tálaláskor szórjuk meg a friss tepertővel.