Sonkás tarjatorony
Egyszerűen elkészíthető, mégsem hagyományos fogás, amely megállja a helyét a vasárnapi ebédnél, de akár az ünnepi asztalnál is.
Elkészítés
-
A gombát szeleteljük fel, a hagymát karikázzuk fel. Tegyünk kevés zsiradékot egy serpenyőbe, dobjuk rá a gombát, sózzuk, borsozzuk, hintsük meg majorannával és oregánóval, és nagy lángon pirítsuk meg.
-
A húst klopfoljuk ki, kevés zsiradékkal kenjük be mindkét oldalát, majd szórjuk meg a fűszeres tarja fűszersóval. Masszírozzuk bele finoman a keveréket.
-
Egy tepsit kenjünk ki zsiradékkal, fektessük bele a hússzeleteket egymás mellé. A szeleteket fedjük le hagymakarikákkal, majd a pirított gombából pakoljunk egyforma halmokat a szeletekre. Végül mindegyiket takarjuk le egy szelet sonkával.
-
Díszítésnek a sonka tetejére tehetünk egy szép gombaszeletet vagy hagymakarikát.
-
Fedjük le és 180 fokos sütőben, légkeveréssel süssük 45 percig. Vegyük le a fedést, és süssük pirosra.