Párnasüti tokajis almakrémmel
Egy különleges és könnyed, mégis könnyen elkészíthető sütemény, amely egy ünnepnapon is megállja a helyét. Nevét arról kapta, hogy a tészta szinte párnapuhaságú lesz. Alkoholtartalma miatt csak felnőtteknek adjuk!
Elkészítés
-
Az almát hámozzuk meg. Kettőt vágjunk kockákra, a többit reszeljük le. A tojásokat válasszuk szét.
-
A vajat a cukorral verjük habosra, majd egyesével keverjük hozzá a tojássárgákat. Adjuk hozzá a citromhéjat, a sót és a fahéjat is. Majd kanalanként keverjük bele a lisztet is.
-
Forgassuk bele a felkockázott almát. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, és óvatosan forgassuk a masszába.
-
Egy tepsit kenjünk ki vékonyan vajjal, lisztezzük ki, és öntsük bele a tésztát.
-
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, és légkeveréssel 45 percig süssük.
-
A reszelt almához adjuk hozzá a cukrot, a szegfűszeget, és pároljuk meg. Távolítsuk el a szegfűszegeket, és pépesítsük. Hagyjuk kihűlni, és csak azután keverjük bele a bort, így nem veszik el az alkoholtartalma sem.
-
A süteményt vágjuk kockákra, és az almakrémmel kínáljuk.