Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Sárgarépa krémleves

30-45 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

A gyermekek is jobban rávehetőek ennek a krémlevesnek az elfogyasztására, ha gusztusosan tálaljuk és elmeséljük nekik, hogy bizony, a húsvéti nyuszinak is ez az egyik kedvenc étele. Élénk színével, édesen kellemes ízével és a sajtos ropogós tallérral a felnőttek se mondanak majd rá nemet.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A megpucolt és feldarabolt krumplit és a répát az alaplébe rakjuk és feltesszük főni. Forrástól számítva közepes lángon főzzük kb. 30-40 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

  2. Amíg fő a leves, lereszeljük a sajtot, szétterítjük, és kicsit összenyomkodjuk. Majd 5 cm-es pogácsaszaggató segítségével kb. 14 db tallért készítünk belőle, amit sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk.

  3. A tallérokat megszórjuk a napraforgó magokkal és 200 °C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt ropogósra sütjük. Ha elkészült, a már kihűlt tallérokat tegyük papírtörlőkendőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

  4. Ha a zöldségek megpuhultak, vegyük le a tűzről és hagyjuk kicsit kihűlni, majd botmixerrel turmixoljuk krémes állagúvá a zöldségeket. Ezután tegyük vissza a tűzre, öntsük hozzá a tejszínt és a narancs leszűrt levét, majd még egyszer forraljuk fel.

  5. Ha elkészült, vegyük le a tűzről, reszeljük bele a gyömbért, sózzuk, borsozzuk. Forrón, a sajtos tallérokkal együtt tálaljuk.

  6. Tipp: aki szereti csípősen, ízesítheti egy pici őrölt chilivel is.