Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Panna cotta

20-30 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

Ebben az olasz csodadesszertben az a nagyszerű, hogy ha betartjuk a receptben leírtakat, szinte biztos, hogy egy remek, esztétikus édesség lesz az eredmény. Arról nem is beszélve, hogy mivel hűtést igényel, így előre is elkészíthető, így remek vendégváró finomság lehet.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A zselatint 35 g hideg vízbe áztatjuk. A tejet felforraljuk a cukorral, a kikapart vaníliamagokkal és -rúddal, a sóval.

  2. A megduzzadt zselatint nagyon alacsony hőfokon felolvasztjuk, feloldjuk a forró tejben. A tejszínt egy keverőtálba mérjük és rászűrjük a vaníliás-zselatinos tejet.

  3. Mikor kihűlt, a keveréket kis tálkákba porciózzuk, majd legalább 5 órán át dermesztjük.

  4. Amikor megdermedt, fogyaszthatjuk a tálkákból, de hagyományosan a panna cottát kiborítják a formákból - akkor jó, ha lágyan remegős. Friss gyümölcsökkel, gyümölcsszósszal, fagylalttal tálaljuk.

  5. Ezt a klasszikus olasz édességet ízesíthetjük fahéjjal, kardamommal, kávéval vagy akár gyümölcsökkel is.