Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Sajtos cipóban sült frikandó sonka

több, mint 120 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

Húsvét tájékán szinte mindig marad egy darab sonka, amiből érdemes valami finomságot készíteni. Kiváló vendégváró szinte minden alkalomra.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A főtt frikandóról – ha még rajta van – levágjuk a bőrt. Csak kevés zsíros részt hagyjunk rajta, mert sütés közben kiolvadva a kenyérbe ivódhat a zsír.

  2. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. A liszthez adjuk az élesztőt, a sajtkrémet, a fokhagymaport és a sót, és egy villával addig keverjük, amíg homogén massza lesz. Tegyük félre, meleg helyre fedjük le, kelesszük a duplájára.

  3. A gyúródeszkát lisztezzük meg vastagon, és borítsuk rá a kenyértésztát. Szórjuk meg a tetejét liszttel, majd gyúrjuk addig, amíg nem ragad a kezünkhöz és a deszkához. Közben szükség szerint adagoljuk hozzá a lisztet.

  4. Nyújtsuk ki olyan nagyra, hogy a közepére helyezve négy oldalról rá tudjuk hajtani a tésztát. Vizezzük meg a tészta felszínét, tegyük a sonkát középre, két-két szemben lévő oldalát hajtsuk rá. Picit nyomkodjuk rá, a víz hatására a tészta szépen összetapad.

  5. Fedjük le egy ruhával, 30-40 percig kelesszük. Sütés előtt szúrjuk meg reszelt sajttal, valamint köménymaggal.

  6. A sütőt állítsuk légkeverésre, melegítsük elő 180 fokra, szép aranybarnára sütjük.