Buggyantott tojásleves
A tojásleves alapvetően megosztó étel, azonban buggyantott tojással készítve egy igazán finom, pénztárcabarát fogás. Érdemes kipróbálni még akkor is, ha nem feltétlen a kedvencünk, Horváth Rozi tojáslevesével nem lehet mellényúlni!
Elkészítés
-
Egy lábasban felhevítjük az olajat, majd közepes hőfokon puhára dinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a lisztet és folyamatos kevergetés mellett világosra pirítjuk.
-
A tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát és az őrölt köményt, majd felöntjük a zöldségalaplével. Sózzuk, borsozzuk, tíz percig forraljuk.
-
A tojásokat egyenként kis tálkákba törjük. A levest fakanállal addig kevergetjük, amíg erősen örvényleni kezd, ennek a közepébe engedjünk egyenként a tojásokat.
-
Addig főzzük, amíg a fehérje megszilárdul, ezután le lehet venni a tűzről, így a sárgája lágy marad.