Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Gyulai kiflifelfújt

45-60 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

Könnyen elkészíthető meleg vacsora, amelyhez a hozzávalók szinte mindig megtalálhatók a hűtőszekrényben. Ha lehet, ne használjunk hozzá friss kifliket, mert szikkadt péksüteményből az igazi.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A tejet langyosítsuk meg, sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá egy fél mokkáskanál fokhagymaport. Hagyjuk 15 percig állni.

  2. A kifliket vágjuk egy centiméteres karikákra. A kolbászt karikázzuk fel. A tojáshoz adjuk hozzá a tejfölt, és verjük fel habosra.

  3. Kenjünk ki egy tűzálló tálat vajjal. A kifli karikákat mártsuk meg a tejben, majd fektessük egymás mellé a tálban.

  4. Amikor elkészül egy réteg, locsoljuk meg a tojással és fektessük rá a kolbászkarikákat. Folytassuk a rétegezést így, amíg van alapanyag. Öntözzük meg a maradék tojást, és a fűszeres tejet is. Borítsuk be reszelt sajttal.

  5. A sütőt melegítsük elő 160 fokra légkeveréssel. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy belül is átsült-e teljesen. A végén pár perce emelhetjük a hőmérsékletet, hogy a sajt szépen megpiruljon.