Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Svéd magos falatkák

30-45 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

Egy rendkívül egyszerű, mégis gyorsan elkészíthető nassolnivaló, amelynek története a hideg északi táj évszázados homályába vész. Nagy sikerünk lehet vele, vendégváráskor, buliban, amikor a pár falat célja az éhségérzet elverése vagy a gyomor lenyugtatása.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. Elkészítése roppant egyszerű: a víz és az olaj kivételével mindent öntsünk egy nagy tálba, és alaposan keverjük össze. Ezután adjuk hozzá az olajat és a vizet, és addig keverjük, amíg homogén masszát kapunk.

  2. Szükségünk lesz két lap sütőpapírra. Terítsük le az egyiket, halmozzuk rá a masszát, és tegyük rá a másik papírt.

  3. Óvatosan nyomkodjuk szét, majd egy sodrófával nyújtsuk kb. fél centiméter vastagra. Fektessük a sütőlapra, esetleg tepsi hátoldalára, majd távolítsuk el a felső papírt.

  4. Késsel felvághatjuk, de ha egyben sütjük meg, sütés után rusztikusan darabokra is tördelhetjük.

  5. 180 fokos sütőben süssük aranyszínűre.