Cukkini Lasagne
A lasagne meglátásom szerint nem csak Garfield kedvence, pont így vagyok ezzel én is. Azonban a nagy karácsonyi lakomák után ki vágyik egy megterhelő tészta ételre, ami után úgyis 2-3 órával később az ember éhes lesz. Ehelyett készítettem én most el, a duplán sajtos, cukkini alapú, a sertés helyett pulyka darált húst tartalmazó verziót, amiért a gyomrunk hálás lesz. Hiszen könnyű, mégis laktató finomságot készíthetünk! Emellett akár a diétánkba is be lehet illeszteni a fogást, hiszen a pulyka alacsony zsírtartalma, és a cukkini rosttartalma miatt bármelyik diétában megállja a helyét, szimplán a sajtot kell light verzióra cserélni!
Elkészítés
-
A cukkinit megmossuk, és egy éles késsel hosszanti irányban felvágjuk. Majd kevés sóval megszórjuk, és félretesszük pihenni.
-
A hagymát kockákra vágjuk, és 1 evőkanál olajon megpároljuk, majd rátesszük a darált húst, és megsütjük a saját zsírján a húst. Amikor már szép fehér, felöntjük a sűrített paradicsommal, egy deciliter vizet teszünk hozzá, és felfőzzük a fűszerekkel.
-
A kiválasztott tepsi aljába egy merőkanál szószt teszünk, majd erre pakoljuk a cukkini szeleteket, amire a reszelt sajt felét rászórjuk, majd megpakoljuk a szósszal. Ennek a tetejére pakoljuk az újabb sor cukkinit, majd a szószt, és ismét cukkinit, amire a maradék sajt kerül.
-
A 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük amíg a sajt a tetején aranybarnára nem sül.