Töltött karaj tekercs
Most egy mennyei töltött karaj recepttel ajándékozunk meg, melyet akár Karácsonyra, de bármely más alkalomra is elkészíthetsz.
Elkészítés
-
A sajtot kevés tejföllel tegyük egy mixerbe és krémesítsük. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy sűrű krémet kapjunk.
-
A hús feldolgozása egy kis trükköt igényel, egyetlen hatalmas szeletre van szükségünk. A karajt hosszában magunk elé fektetjük. Oldalról centiméter magasan bevágjuk a tömböt. Óvatosan vízszintesen vágjuk, mielőtt elérnénk a túlsó felét, kb. 1 centiméterrel előtte álljunk meg, és görgessük tovább a hústömböt. Ezzel a módszerrel folyamatosan vághatunk egy centiméter vastag nagy hússzeletet. Addig vágjuk és forgatjuk, amíg a tömb el nem fogy.
-
A szelet mindkét oldalát szórjuk be alaposan a fűszersóval. A felső oldalát kenjük meg vékonyan a sajtkrémmel. Borítsuk be az egészet a sonkával.
-
Végül az egészet óvatosan és szorosan tekerjük fel. Kevés zsiradékot tegyünk egy tűzálló tálba vagy tepsibe. Fektessük rá a tekercset, és fedjük le. Kb. egy óra elteltével ellenőrizzük, hogy átsült-e.
-
Ha kész, tegyük vissza fedés nélkül, és kicsit pirítsunk rá.