Gyomornyugtató húsgombóc leves
A téli hidegben mindig jól esik egy forró, lélekmelengető leves...miért ne lehetne ez egy ízletes húsgombóc leves?
Hozzávalók
főre:
Elkészítés
-
A zöldségeket tisztítsuk meg és kockázzuk fel.
-
A húst keverjük el a tojással, fokhagymaborssal ízesítsük. Gyúrjunk belőle diónyi gombócokat.
-
A hagymát kevés zsiradékon megdinszteljük.
-
A répát és a fehérrépát kicsit megpirítjuk rajta, vízzel felöntjük. Felforraljuk, beletesszük a gombócokat, és kis lángon lassan főzzük.
-
Amikor a répa félig megfőtt, hozzáadjuk a burgonyát is.
-
Amikor minden megpuhult, tejfölös habarással besűrítjük, ízesítjük tárkonnyal, és tárkonyecettel savanyítjuk.