Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Gyomornyugtató húsgombóc leves

60-90 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

A téli hidegben mindig jól esik egy forró, lélekmelengető leves...miért ne lehetne ez egy ízletes húsgombóc leves?

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A zöldségeket tisztítsuk meg és kockázzuk fel.

  2. A húst keverjük el a tojással, fokhagymaborssal ízesítsük. Gyúrjunk belőle diónyi gombócokat.

  3. A hagymát kevés zsiradékon megdinszteljük.

  4. A répát és a fehérrépát kicsit megpirítjuk rajta, vízzel felöntjük. Felforraljuk, beletesszük a gombócokat, és kis lángon lassan főzzük.

  5. Amikor a répa félig megfőtt, hozzáadjuk a burgonyát is.

  6. Amikor minden megpuhult, tejfölös habarással besűrítjük, ízesítjük tárkonnyal, és tárkonyecettel savanyítjuk.