Mézes almás sütőtök
Az ősz talán legnépszerűbb étele a sütőtök. Most ehhez ajánlunk egy egyszerű, de annál finomabb receptet.
Hozzávalók
főre:
Elkészítés
-
A hagymát megtisztítom és felkockázom. A sütőtököt meghámozom, kikaparom a belsejét, hasábokra, majd vékony szeletekre vágom.
-
Egy serpenyőbe kevés olajat teszünk, hozzáadjuk a hagymát, és megdinszteljük. Elkeverjük benne a mézet, és kicsit rákaramellizáljuk.
-
Hozzáadjuk a sütőtököt és az almát, sózzuk, megszórjuk szerecsendióval, szegfűborssal.
-
Átforgatjuk, fedő alatt kis lángon, keveset kevergetve puhára pároljuk. Ha szükséges, kevés vizet önthetünk közben alá. Rácsavarjuk a narancs levét, és újra átforraljuk.