Házi sütőtök ivólé egyszerűen és egészségesen
Próbáld ki az én almás – sütőtökös jól bevált ivólé receptemet. Tartósítószer mentes és a gyerekek imádni fogják.
Elkészítés
-
A sütőtököt és az almát megtisztítjuk és egy edénybe felkockázzuk.
-
Majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje az előbbieket. 2 ek. mézet adunk hozzá (ízlés szerint növelheted vagy csökkentheted a mennyiséget), megszórjuk őrölt fahéjjal és 1 evőkanál mézet is hozzáadunk. Közepes lángon addig főzzük az ivólevünk alapját, amíg a sütőtök meg nem puhul (függ a sütőtök fajtájától az idő hossza, nekem most kb. 20 perc volt).
-
Amikor elkészül, akkor kivesszük a szegfűszeget az edényből és a főzőlével együtt egy botmixerrel vagy turmixgépben sima, folyékony állagúra turmixoljuk.
-
Az ízét és a sűrűségét ekkor állítjuk be. Hozzáfacsarunk egy fél citrom levét, továbbá egy evőkanál mézet is belecsorgatunk. Ha túl sűrű lenne az ivólé, akkor adjunk még hozzá vizet. Hűtőben 4-5 napig biztosan eláll!