Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Szilvás-ragacsos csirkeszárnyak

több, mint 120 perc Nehézségi szint: Középhaladóknak

Marton Adri egy újabb csodás receptjét próbálhatod ki, ha elkészíted ezeket a fantasztikusan finom csirkeszárnyakat!

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A húson és a mézen kívül, összeturmixolunk mindent egy tálban.

  2. A húsokat egy nagyobb tálba tesszük, majd nyakon öntjük a szilvás szósszal.

  3. A tálat letakarjuk egy átlátszó fóliával, és min. 2 órán keresztül hagyjuk pácolódni a hűtőben.

  4. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a pácolt csirkét, és 180 fokon 30 percig sütjük.

  5. 30 perc letelte után megkenjük mézzel a csirkeszárnyakat, és további 220 fokon, 10-15 percig ropogósra sütjük.

  6. A burgonyákat megmossuk, majd meghámozzuk, és azonnal hideg vízbe tesszük, hogy ne barnuljanak meg, amíg mind elkészül.

  7. A burgonyaszemeket azonos nagyságú darabokra vágjuk, és forrásban lévő, sós vízben, közepes lángon, fedő alatt 20-25 perc alatt puhára főzzük.

  8. A fazekat levesszük a tűzről, a burgonyát leszűrjük, majd visszaöntjük a fazékba, és burgonyanyomóval sima pürévé törjük.

  9. A tört burgonyát előbb a vajjal, majd a tejjel alaposan összekeverjük. Megkóstoljuk a pürét, és szükség esetén ízesítjük sóval, illetve belekeverjük a felkockázott datolyát és a lepirított bacon-t, amit szintén kockákra vágunk.