Szilvás-ragacsos csirkeszárnyak
Marton Adri egy újabb csodás receptjét próbálhatod ki, ha elkészíted ezeket a fantasztikusan finom csirkeszárnyakat!
Elkészítés
-
A húson és a mézen kívül, összeturmixolunk mindent egy tálban.
-
A húsokat egy nagyobb tálba tesszük, majd nyakon öntjük a szilvás szósszal.
-
A tálat letakarjuk egy átlátszó fóliával, és min. 2 órán keresztül hagyjuk pácolódni a hűtőben.
-
Ezután sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a pácolt csirkét, és 180 fokon 30 percig sütjük.
-
30 perc letelte után megkenjük mézzel a csirkeszárnyakat, és további 220 fokon, 10-15 percig ropogósra sütjük.
-
A burgonyákat megmossuk, majd meghámozzuk, és azonnal hideg vízbe tesszük, hogy ne barnuljanak meg, amíg mind elkészül.
-
A burgonyaszemeket azonos nagyságú darabokra vágjuk, és forrásban lévő, sós vízben, közepes lángon, fedő alatt 20-25 perc alatt puhára főzzük.
-
A fazekat levesszük a tűzről, a burgonyát leszűrjük, majd visszaöntjük a fazékba, és burgonyanyomóval sima pürévé törjük.
-
A tört burgonyát előbb a vajjal, majd a tejjel alaposan összekeverjük. Megkóstoljuk a pürét, és szükség esetén ízesítjük sóval, illetve belekeverjük a felkockázott datolyát és a lepirított bacon-t, amit szintén kockákra vágunk.