Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Húsimádó kenyérlángos

60-90 perc Nehézségi szint: Középhaladóknak

Szívesen készítenél a mostanság a fesztiválokon is nagyon népszerű kenyérlángost - más néven langallót vagy töki pompost?! Itt a lehetőség, mutatjuk a receptet!

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A fokhagymaport keverjük el a tejfölben. A hagymát megtisztítjuk, és tetszés szerint felvágjuk. Az élesztőt kevés cukorral a vízben megfuttatjuk. A sonkát és a császárszalonnát felcsíkozzuk, a kolbászt felkarikázzuk.

  2. A lisztből, sóból, oregánóból, és az élesztős vízből tésztát gyúrunk. Ha vékony tésztával szeretnénk, így használjuk fel. Ha vastag tésztára vágyunk, fél órát kelesztjük, majd újra átgyúrjuk, és utána használjuk fel.

  3. A tésztát kinyújtjuk akkorára, mint a sütőlapunk vagy a tepsink. Rákenjük a tejfölt, egyenletesen rászórjuk a hagymát.

  4. Ennek tetejére szórjuk tetszésünk szerint a húsféléket. Az ízlésünknek megfelelően lehet csökkenteni vagy növelni az egyes húsfélék arányát, Lehet külön-külön pakolni, összekeverve rászórni, vagy akár mintába rendezni.

  5. 180 fokon előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Azonnal tálaljuk.