Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Almás vaníliás szelet

90-120 perc Nehézségi szint: Középhaladóknak

Íme egy ínycsiklandozó, finom fűszeres sütirecept bármely alkalomra, sok almával és vaníliával.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A tejből és a pudingból főzzünk krémet, majd hagyjuk lehűlni. A vajat keverjük össze a porcukorral, és dolgozzuk bele a krémbe.

  2. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a mézzel és a fahéjjal megpároljuk. Hagyjuk lehűlni.

  3. Jöjjön a tészta. A vajat, a porcukrot, a mézet és a vizet gőz felett felolvasztjuk. Levesszük a gőzről. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és a fahéjjal, hozzáadjuk a tojást, és a gőzről levett krémet. Tésztát gyúrunk belőle.

  4. A tésztát osszuk négyfelé, és kb. 20x30 centiméterre nyújtsuk ki őket. Sütőlapon, 180 fokos sütőben, kb. 10 perc alatt kisütjük. Hagyjuk kihűlni.

  5. Amikor minden hozzávaló lehűlt, az első lapot kenjük meg krémmel. Tegyük rá a másodikat, arra hordjuk fel az almát, a harmadikra ismét krém kerüljön, majd fedjük le a negyedikkel.

  6. Szórjuk meg a tetejét porcukorral.