Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Bakonyi erdei gombás báránycomb

90-120 perc Nehézségi szint: Középhaladóknak

Törj ki a megszokott csirke-sertés-marha háromságból! Próbáld ki ezt a mesés báránycomb receptet, és dobd fel vele a vasárnapi ebédet!

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A szalonnát felkockázom, zsírjára sütöm, kiszedem, és félreteszem.

  2. A húst alaposan megtisztítom a faggyútól, felszeletelem, kiklopfolom, sózom, megforgatom lisztben, majd a kisült zsíron mindkét oldalát megsütöm. A húst kiszedem és félreteszem.

  3. A zsiradékra dobom a felaprított hagymát, megdinsztelem, hozzáadom a pirospaprikát, a felszeletelt gombát, a felszeletelt paradicsomot és paprikát. Majorannával és bazsalikommal fűszerezem.

  4. 10-12 percig fedő alatt párolom, majd visszateszem a szalonná, és a húst. Fedő alatt teljesen puhára párolom.

  5. A tejfölben keverjünk el kevés lisztet, a szaftot ezzel habarjuk be. Juhtúros galuskával az igazi.