Bakonyi erdei gombás báránycomb
Törj ki a megszokott csirke-sertés-marha háromságból! Próbáld ki ezt a mesés báránycomb receptet, és dobd fel vele a vasárnapi ebédet!
Elkészítés
-
A szalonnát felkockázom, zsírjára sütöm, kiszedem, és félreteszem.
-
A húst alaposan megtisztítom a faggyútól, felszeletelem, kiklopfolom, sózom, megforgatom lisztben, majd a kisült zsíron mindkét oldalát megsütöm. A húst kiszedem és félreteszem.
-
A zsiradékra dobom a felaprított hagymát, megdinsztelem, hozzáadom a pirospaprikát, a felszeletelt gombát, a felszeletelt paradicsomot és paprikát. Majorannával és bazsalikommal fűszerezem.
-
10-12 percig fedő alatt párolom, majd visszateszem a szalonná, és a húst. Fedő alatt teljesen puhára párolom.
-
A tejfölben keverjünk el kevés lisztet, a szaftot ezzel habarjuk be. Juhtúros galuskával az igazi.