Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Mediterrán töltött kenyérkék

60-90 perc Nehézségi szint: Középhaladóknak

Különleges és ízletes fogás előételnek, zsúrokra vagy vendégvárónak.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A cukorral megfuttatjuk az élesztőt a vízben.

  2. A gyorspácot elkeverjük néhány kanál étolajban.

  3. A húst megtisztítjuk, felszeleteljük és megforgatjuk a gyorspácban. 15 percig érni hagyjuk, majd grillen megsütjük. Ha kihűlt, apró darabokra vágjuk.

  4. Az élesztőből a sóval és a liszttel kenyértésztát gyúrunk. 30 percig pihentetjük, majd átgyúrjuk, és fél centiméter vastagságúra kinyújtjuk.

  5. A tésztát vágjuk tetszőleges formájú darabokra: kör, négyzet, téglalap, de az átmérője ne legyen 12 centiméternél kisebb. Egy képzeletbeli vonal mellett felezzük meg. Egyik felére rakjunk a húsból, a sajtból és a zöldségekből. Az arány tetszőleges, ahogy nekünk tetszik. Hagyjunk körben egy centiméter széles sávot.

  6. Verjük fel a tojást, és kenjük meg a tészta szélét körben. A másik felét hajtsuk a halomra, majd a tészta széleit nyomkodjuk össze. Kenjük meg a tetejét tojással.

  7. Hagyjuk 20-25 percig kelni, majd 180 fokos sütőben süssük szép aranybarnára.