Mediterrán töltött kenyérkék
Különleges és ízletes fogás előételnek, zsúrokra vagy vendégvárónak.
Elkészítés
-
A cukorral megfuttatjuk az élesztőt a vízben.
-
A gyorspácot elkeverjük néhány kanál étolajban.
-
A húst megtisztítjuk, felszeleteljük és megforgatjuk a gyorspácban. 15 percig érni hagyjuk, majd grillen megsütjük. Ha kihűlt, apró darabokra vágjuk.
-
Az élesztőből a sóval és a liszttel kenyértésztát gyúrunk. 30 percig pihentetjük, majd átgyúrjuk, és fél centiméter vastagságúra kinyújtjuk.
-
A tésztát vágjuk tetszőleges formájú darabokra: kör, négyzet, téglalap, de az átmérője ne legyen 12 centiméternél kisebb. Egy képzeletbeli vonal mellett felezzük meg. Egyik felére rakjunk a húsból, a sajtból és a zöldségekből. Az arány tetszőleges, ahogy nekünk tetszik. Hagyjunk körben egy centiméter széles sávot.
-
Verjük fel a tojást, és kenjük meg a tészta szélét körben. A másik felét hajtsuk a halomra, majd a tészta széleit nyomkodjuk össze. Kenjük meg a tetejét tojással.
-
Hagyjuk 20-25 percig kelni, majd 180 fokos sütőben süssük szép aranybarnára.