Citromfüves málnadzsem
Szerencsénkre még éppen dúl a málnaszezon, így kár lenne lemondani róla az év további részében. Próbáljátok hát ki ezt az ízletes, kissé fanyar málnadzsemet!
Elkészítés
-
A gyümölcsöt tisztítsuk meg, mossuk meg, csöpögtessük le. Mossuk meg, és aprítsuk fel a citromfű felét.
-
Tegyük egy megfelelő méretű edénybe, kis lángon kezdjük el melegíteni. Adjuk hozzá a szükséges mennyiség zselésítőt, a cukrot, és óvatosan forgassuk át, hogy minél kevésbé sérüljenek a szemek. Ettől szép rusztikus, darabos lesz a dzsem.
-
Folyamatosan, de óvatosan keverve forraljuk fel. Adjuk hozzá a citromfüvet, és főzzük pár percig. Ha nem elég intenzív a citromos íz, adjunk még hozzá.
-
Forró vízzel öblítsük ki a befőttes üvegeket. Töltsük bele a forró dzsemet az üvegekbe. Gondosan zárjuk le, majd pár percre fordítsuk fejjel lefelé. Kihűlés után fogyasztható.