Márványsajt-krémes sajttekercs
A sajttekercs általában a Húsvét sztárja, de miért ne lehetne a mindennapjaink része? Próbáld ki ezt a különleges, francia ízvilág ihlette sajttekercset!
Elkészítés
-
A sajtot már korábban vegyük ki a hűtőből, és szeletenként fektessük egy tálcára, tegyük meleg helyre. Melegen a sajt könnyebben feltekerhető, nem törik.
-
A márványsajtot tördeljük össze a margarinnal és a tehéntúróval tegyük egy késes mixerbe. Keverjük addig, amíg egyenletes krémet nem kapunk. Ha túlságosan tömör, adjunk hozzá kevés tejfölt, ezzel lágyíthatjuk is a márványsajt ízét. Ízlés szerint fűszerezzük őrölt köménnyel és fokhagymaporral.
-
A jégsalátát mossuk meg, és vágjuk vékony csíkokra. Terítsük a szervírozó tál aljára.
-
Terítsünk le egy szelet sajtot, A keskenyebb szélére ujjnyi csíkban tegyünk a krémből, majd óvatosan tekerjük fel.
-
Fektessük le a jégsaláta ágyra. Így folytassuk a többivel is. Amikor elkészült almaszeletekkel rakjuk körbe. A tetejére díszítésül a maradék krémből habzsákkal rózsákat formálhatunk.