Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Egyszerű gombaleves

20-30 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

Az alábbi gombaleves recept jól variálható nagyobb, húsos gombákkal és kisebb, zsengébb fajtákkal is. A fehérborecettől friss, savanykás ízű lesz, ami nagyon jól áll a gomba mély földességének. A megtisztított gombákat a hőkezelés elején nem szabad sózni, mivel akkor hirtelen kiadja az amúgy is magas víztartalmát, amitől nem pirul, csak a saját levében gumisra fő. Ha kapunk, akkor az apróbb enoki gombát például nem is szükséges teljesen megfőzni, elég, ha a forró levesbe tesszük tálaláskor.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A gombákat előkészítjük, megtisztítjuk, feldaraboljuk.

  2. A hagymát apróra vágjuk, egy edényben az olajon megdinszteljük.

  3. Hozzáadjuk a kakukkfűleveleket és a gombákat. Folyamatosan kevergetjük és addig pirítjuk, amíg szép színt kap.

  4. Hozzáadjuk a fehérborecetet és alaposan megforgatjuk benne a gombákat. Hozzáadjuk az alaplevet, sózzuk, és közepes lángon tíz percig főzzük. Ha szükséges, még sózzuk, frissíthetjük egy kevés friss petrezselyemzölddel és tejfölt is adhatunk hozzá.