Kacsacomb sült almával és céklával
Egy igazi, szerethető vasárnapi menü: az omlós kacsacomb szépen megpuhul, az alma és a cékla pedig tökéletes köretként passzol hozzá. A Horváth Rozi Almás süti fűszerkeverék teszi fel rá a koronát, amitől az egész fogás harmonikus és kicsit ünnepi lesz. Olyan recept, amit jólesik újra és újra elkészíteni a családnak.
Elkészítés
-
A céklákat alufóliába csomagolva süssük puhára.
-
Az almákat hámozzuk meg, a héjakat tegyük egy fedeles tepsi vagy sütőtál aljára. Öntsük rá az almalét, és facsarjuk rá a narancs felének a levét is. Hintsük meg almás süti fűszerkeverékkel, és dobjunk bele egy-két szál kakukkfüvet.
-
A kacsacombokat sózzuk-borsozzuk, és fektessük őket bőrükkel felfelé a fűszeres almahéjakra. Fedjük le és süssük 160 °C-on egy órát.
-
Közben az almákat vágjuk nagyobb gerezdekre. Tegyük egy tálba, reszeljünk rá narancshéjat, és facsarjuk rá a narancs másik felének levét. Öntsük rá a szójaszószt, tépkedjünk rá kakukkfű leveleket, majd alaposan forgassuk össze.
-
A megsült és megpucolt céklát vágjuk nagyobb kockákra, és ízesítsük almás süti fűszerrel és egy csipet sóval.
-
Mikor lejárt az egy óra, vegyük ki a kacsacombokat, és hintsük meg őket füstölt sóval. Tegyük a tepsibe a fűszeres céklát és az almát, fektessük vissza rá a combokat, és fedő nélkül süssük további 30 percig 180 °C-on, míg a kacsa bőre ropogósra pirul.
-
Végül szórjuk meg a pirított dióval és friss kakukkfűvel, igény szerint tálalhatjuk hagymás burgonyával is.

