Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Zölfűszeres sült májgombóc

25-30 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

Különleges, mégis egyszerűen elkészíthető ez a zöldfűszeres sült májgombóc, amely feldobja a házi húslevest vagy ragulevest. Az ízekről a Horváth Rozi Májas ételek fűszerkeverék gondoskodik, amely karakteres, mégis harmonikus aromát ad a fogásnak.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A nyers májat és a májkrémet keverjük össze a tojássárgájával, és ízesítsük májas ételek fűszerkeverékkel és sóval.

  2. Adjuk hozzá a beáztatott-kinyomkodott zsemlét és a zöldfűszereket, keverjük el alaposan, és forgassuk bele a felvert tojásfehérjét.

  3. Adjunk hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy a massza lágy, de jól formázható legyen. Pihentessük hűtőben fél órát.

  4. Két bevizezett kanál segítségével formázzunk galuskákat a masszából, majd serpenyőben, kevés zsiradékon süssük őket aranybarnára.

  5. Forró csirkehúslevessel és a levesben főtt zöldségekkel tálaljuk.