Zölfűszeres sült májgombóc
Különleges, mégis egyszerűen elkészíthető ez a zöldfűszeres sült májgombóc, amely feldobja a házi húslevest vagy ragulevest. Az ízekről a Horváth Rozi Májas ételek fűszerkeverék gondoskodik, amely karakteres, mégis harmonikus aromát ad a fogásnak.
Elkészítés
-
A nyers májat és a májkrémet keverjük össze a tojássárgájával, és ízesítsük májas ételek fűszerkeverékkel és sóval.
-
Adjuk hozzá a beáztatott-kinyomkodott zsemlét és a zöldfűszereket, keverjük el alaposan, és forgassuk bele a felvert tojásfehérjét.
-
Adjunk hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy a massza lágy, de jól formázható legyen. Pihentessük hűtőben fél órát.
-
Két bevizezett kanál segítségével formázzunk galuskákat a masszából, majd serpenyőben, kevés zsiradékon süssük őket aranybarnára.
-
Forró csirkehúslevessel és a levesben főtt zöldségekkel tálaljuk.

