Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Sertésszűz vadász módra

40-50 perc Nehézségi szint: Középhaladóknak

Letisztult ízek, erdei aromák – a hagyomány és a modern konyha találkozása. A szaftos sertésszűz gombás, zöldséges raguban készül, amit a Horváth Rozi Bakonyi fűszerkeverék tesz teljessé: karakteres, mégis harmonikus ízvilágot adva az ételnek. Tartalmas, mégis könnyed fogás, tökéletes egy hűvösebb napra.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A sertésszüzet kevés zsiradékon, forró serpenyőben süssük körbe. Dobjuk mellé a
    rozmaringot, sózzuk, borsozzuk. Tegyük kb. 10 percre 160°C-os sütőbe

  1. Egy evőkanál zsiradékon pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát. Vágjuk össze a
    gombák felét, és pároljuk puhára a hagymával. Szórjuk meg bakonyi
    fűszerkeverékkel.

  1. Tegyük turmixgépbe a pirított hagymás gombát, valamint a főtt édesburgonyát, zellert
    és répákat. Turmixoljuk simára a kókuszkrémmel, közben adagoljunk hozzá annyi
    alaplevet, hogy sűrű szósz állagot kapjunk. Kóstoljuk, ízesítsük. Ha igazán selymes
    szószt szeretnénk, nyomjuk át egy finom szűrőn.

  1. A gombák másik felét pirítsuk a maradék zsiradékon, és szórjuk meg bakonyi
    fűszerkeverékkel.

  1. A megsült szüzet pihentessük kb. 10 percig, majd vágjuk ujjnyi szeletekre.
    Tálalhatjuk speclivel, nokedlivel, zsemle- vagy szalvétagombóccal, a tetejét pedig
    szórjuk meg a pirított gombákkal.