Tepsis sült krumpli fokhagymával és snidlinggel
Köretként vagy akár főételként is megállja a helyét a rendkívül kevés hozzávalóból álló tepsis sült krumpli, mely friss snidlinggel tálalva a család kedvencévé válhat.
Elkészítés
-
A burgonyákat alaposan megmossuk, majd cikkekre vágjuk, az édesburgonyát meghámozzuk, szintén cikkekre vágjuk.
-
A vöröshagymát felszeleteljük, majd összekeverjük a burgonyákkal, a fűszersóval, az olajjal és a vajjal, az egészet tepsibe tesszük.
-
A fokhagymákat keresztben kettévágjuk (héjastól!), majd a burgonyák közé ültetjük, vágási felükkel felfelé. Kevés olajat csepegtetünk a fokhagymákra, enyhén sózzuk.
-
1 dl vizet töltünk a tepsibe, majd az egészet lefóliázzuk, és 200 °C előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
-
Ezután levesszük a fóliát és újabb 30 percig sütjük, amíg mepirul a burgonya.
-
Apróra vágott snidlinggel tálaljuk.