Citromkrém
Nyáron általában a gyümölcsös, habos-krémes, könnyedebb finomságokat jobban kívánjuk. Citromkrémünk több szempontból is tökéletesn megfelel kívánságainknak: kevés alapanyagból, gyorsan, sütés nélkül, a citrom által frissítő és hihetletlenül egyszerű pohárkrémet alkothatunk. Tállásnál segítségül hívhatjuk a friss gyümölcsöket, akik még a díszítésben is segítenek - így akár vendégváróként is készíthetjük a finomságot.
Elkészítés
-
A citromlevet és a citromhéjat egy lábasban melegíteni kezdjük.
-
Egy másik lábasban a tejet addig melegítjük, amíg gőzölögni kezd. A tojásokat, a keményítőt és a cukrot habverővel elkeverjük, majd fokozatosan hozzáöntjük a felmelegített tejet.
-
Ezután a citromléhez adjuk és közepes lángon folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a krém besűrűsödik és 1,5-2 percig csendesen buborékozva forr. Fontos, hogy közben folyamatosan keverjük habverővel!
-
Közben a zselatint hatszoros mennyiségű hideg vízbe áztatjuk. Mikor teljesen megpuhult, óvatosan melegítsük meg (épp csak legyen folyékony, semmiképp se forrjon!), majd keverjük a kész citromkrémhez.
-
Tölstük üvegekbe, majd hagyjuk hűtőben megdermedni. Tálaljuk friss gyümölcsökkel.