Sült zöldségek kecskesajttal
Egy fárasztó nap után kevés embernek van kedve a konyhában álldogállni órákat. Ilyenkor az egyetlen edényben elkészíthető ételek megmenthetik a vacsorát. Ehhez hoztunk egy zöldséges-kecskesajtos könnyed receptet, mely pár perc alatt elkészíthető.
Tipp: kecskesajt helyett használhatunk fetát, gomolyát vagy akár grillsajtot is.
Elkészítés
-
A zöldségeket 2-3 centis kockákra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk és összekeverjük az olajjal, kakukkfűvel, paradicsommal és a fűszerkeverékkel.
-
Sütéshez való alutálcába tesszük, majd grillen vagy 200 fokra előmelegített sütőben lefóliázva 20-25 percig sütjük.
-
Ezután a közepére tesszük a kecskesajtot, meglocsoljuk a mézzel és addig sütjük tovább, amíg a kecskesajt megpirul. Húsok mellé vagy önálló fogásként is tökéletes.