Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Pikáns tengergyümölcsei-leves

perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

A sok ünnepi nehéz étel között ez a leves üdítő különlegesség.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A két leveskockát kb. 1 liter vízben felforraljuk. Ha a hal és a tenger gyümölcsei mélyhűtött, szobahőmérsékleten felengedjük. A halat csíkokra vágjuk, és a tenger gyümölcseivel együtt a forrásban lévő levesbe tesszük, majd ismét felforraljuk.

  2. Utána a megmosott, összeaprított citromfűvel, a megtisztított csíkokra vágott gyömbérrel, a karikákra vágott chilipaprikával, az összevágott bazsalikommal, a cukorral, a halmártással és a citromlével ízesítjük, majd pár percig forraljuk.

  3. Rizses tálkában tálaljuk, szója- és chilimártást külön kínálunk hozzá.