Waldorf-saláta
Egy igazán alternatív salátát hoztunk nektek, amiben az őszi szezonális zöldségeken túl a fehérjebevitelről is gondoskodunk: remek opció például a csirkehúsos ebédből/vacsorából megmaradt maradék „eltüntetésére”.
Elkészítés
-
A zellert megtisztítjuk, csíkokra vágjuk és sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük, kihűtjük.
-
A csirkemellet kifilézzük megfőzzük, (vagy főtt maradékot használunk) és csíkokra vágjuk.
-
A többi hozzávalót is felaprítjuk, jól összekeverjük, hozzáadjuk a majonézt, megszórjuk csipet őrölt fehér borssal, sóval és összekeverjük.
-
A salátát gondosan megmossuk, levelekre szedjük, leszárítjuk. Kibélelünk egy salátástálat, beletesszük a kész salátát és dióval díszítjük.