Hagymás pulykacomb aszalt szilvás káposztával
Különleges vasárnapi ételeknek sosem voltunk híján, de ez a különleges pulykacomb még azokon is túltesz. Nem csupán finom, de egészséges is, ősszel készítve még idénybe is illik, arról nem is beszélve, hogy igencsak laktató.
Elkészítés
-
A puha pulykacombot kicsontozzuk, felszeleteljük, és tepsibe fektetjük. A raguhoz a hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, szétszedegetjük, majd a fűszereket összekeverjük az olajjal, és a húsra szórjuk.
-
A sütőt 180 °fokra C-ra előmelegítjük, és a pulykát betéve kb. 30 percig sütjük, amíg a hagyma megpuhul. Ez alatt a hús is kissé megpirul.
-
A káposztát a hagyományos párolt káposztához hasonlóan készítjük el, annyi különbséggel, hogy a kimagozott aszalt szilvát már az elején hozzáadjuk, és a káposztával együtt pároljuk puhára.
-
Tálaláskor a húst a hagymás raguval leöntjük, a szilvás káposztát mellé halmozzuk, és petrezselymes burgonyával kínáljuk.