Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Hagymás pulykacomb aszalt szilvás káposztával

60-90 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

Különleges vasárnapi ételeknek sosem voltunk híján, de ez a különleges pulykacomb még azokon is túltesz. Nem csupán finom, de egészséges is, ősszel készítve még idénybe is illik, arról nem is beszélve, hogy igencsak laktató.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A puha pulykacombot kicsontozzuk, felszeleteljük, és tepsibe fektetjük. A raguhoz a hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, szétszedegetjük, majd a fűszereket összekeverjük az olajjal, és a húsra szórjuk.

  2. A sütőt 180 °fokra C-ra előmelegítjük, és a pulykát betéve kb. 30 percig sütjük, amíg a hagyma megpuhul. Ez alatt a hús is kissé megpirul.

  3. A káposztát a hagyományos párolt káposztához hasonlóan készítjük el, annyi különbséggel, hogy a kimagozott aszalt szilvát már az elején hozzáadjuk, és a káposztával együtt pároljuk puhára.

  4. Tálaláskor a húst a hagymás raguval leöntjük, a szilvás káposztát mellé halmozzuk, és petrezselymes burgonyával kínáljuk.