Egészben sült hal bulgurral
A sült hal gyakori nyári főétel, különös a balatoni vidékeken, vagy akár nyaralás alkalmával. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne tudnánk mi is fenséges sült halat készíteni otthon! Az alábbi recept ebben nyújt iránymutatást. Tipp: bulgur helyett használhatunk burgonyát, kölest, hajdinát és kuszkuszt is, kesudió helyett pedig bármilyen olajos magvat.
Elkészítés
-
A megtisztított halakat vékonyan olajozzuk be, majd dörzsöljük a húsába, bőrébe a fűszerkeveréket.
-
A hasüregbe tegyük a kaprot és a felkarikázott citromot, hagyjuk így állni 30 percet.
-
Forró serpenyőben vagy grillrácson a halak mindkét oldalát süssük 3-4 percig.
-
A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben gőzöljük puhára 15 percig, ízlés szerint sózzuk, majd adjuk hozzá a durvára vágott kesudiót, néhány csepp citromlevet és olívaolajat.